Till försvar av mötesplatser

Kampen för Somaliska föreningens lokal i Hammarkullen, nordöstra Göteborg, går vidare med nya protester. Den 1 juli, på Somalias nationaldag, hölls den tredje demonstrationen för samlingslokalen. RS Borås var på plats för att hjälpa till i kampen.

 

-Ett slag mot er är ett slag mot oss alla, tyckte David från Borås. Demonstranter samlades och välkomnades av Somaliska föreningens ordförande Abdi Yuusuf. Att politiker i Angered och stadsdelens högre tjänstemän är pressade kan ses i deras lögner till media inför protesten. I media påstods det att det inte behövs några protester, eftersom föreningen ska ha fått en ny lokal.

-Detta är inte sant. Vad föreningen erbjudits är att nyttja klassrum på Hammarkulleskolan efter skoltid, men det är inte samma sak som att ha en föreningslokal. En samlingsplats är mer än fyra och tak, säger Kristofer Lundberg, Rättvisepartiet Socialisterna (RS), som också talade på demonstrationen.

– I föreningslokalen har vi TV med nyheter från hemlandet, café och pingisrum. Det går inte att ersätta med ett klassrum i en skola, säger Abdi Yuusuf.

Kampen för Somaliska föreningens rätt till en lokal har ett brett stöd i Hammarkullen och har fördjupats i ett nära samband mellan RS och föreningen. Kampen för föreningslokalen och för att skapa trygghet i Hammarkullen går vidare.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: