Första Maj i Göteborg

 Efter upptakten i Borås avfirades dagen därpå  Socialistiskt Första Maj  traditionsenligt på Järntorget i Göteborg. Talade för Rättvisepartiet Socialisterna gjorde även denna dag Minela Mahmutovic, och dessutom Kristofer Lundberg. 

Minela fokuserade i sitt tal på Trygghet och välfärd, om situationen på arbets- och bostadsmarknaden, om kampen mot nedskärningar och privatiseringar.

Kristofer lyfte de internationella exemplen från den kurdiska revolutionen, till Syrizas vänsterseger i Grekland, masskampen i USA och globalt och hur detta måste kopplas samman med uppbygget av nya arbetarpartier och kämpande fackföreningar för socialistisk revolution.

En hälsning från Kobanê och Rojava lästes upp av Kurdiska arbetarpartiet och Karim Nouri från Irans Arbetarkommunistiska parti – Hekmatist höll apell.

Partiets tält och bokbord var välbesök av de hundratals personer som samlats och mest intresse visades för de marxistiska klassikerna av Leo Trotskij. Att det finns ett nyväckt intresse för trotskismen var tydligt.

Under dagen köptes 456 offensiv, 37 prenumerationer och 3 nya personer gick med i partiet vilket gjorde att veckan landade på nio nya medlemmar.

Medlemmar med fackliga förtroendeuppdrag demonstrerade sedan i LO:s förstamajtåg i Kommunals block med fokus på upprustad välfärd, fasta och trygga jobb.

I Hammarkullen organiserades sedan en Familjedag på kvällen med fokus på barn och unga. Musik, grill och hoppborg gjorde snabbt att Hammarparken fylldes och avslutade socialistiskt första maj.


Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: