Fortsatta plågor för familjen Salhei

Nu har det gått mer än 40 dagar och fortfarande sitter Masoud i förvar hos Migrationsverket. 
Efter demonstrationen som hölls utanför förvaret gör en tid sedan har Migrationsverket meddelat Masoud att de har skickat ett brev till Italien för att undersöka vilka möjligheter detta land har att ta emot en familj bestående av barn, gravid fru och sjuk make. De har sagt klart och tydligt att de väntar på svar i två veckor. Nu har även en tredje vecka gått, men Masoud har ännu inte fått något besked från Migrationsverket. När han frågar vad som händer med honom så säger de att ”du får vänta, vi har mycket att göra”. När hans advokat kontaktar Migrationsverket säger de alltid samma sak – att den ansvarige är upptagen. När de skulle ge ett negativt svar tog det dem en halv dag att skicka den. Förklaringen till dröjsmålet  var måhända att  det krävdes fyra handläggares underskrifter.
Nu mår Masoud mycket dåligt psykiskt, hans dotter och hans gravida fru mår dåligt och ovisheten tär på hela familjen.
– Det känns att migraionsverket leker katt och råtta med oss tills vår ork tar slut, säger Massoud.
Minoo, som är aktiv i kampen för att stoppa utvisningen, vädjar om hjälp till alla läsare.
– Jag vädjar om hjälp!, utbrister hon. Hur kan vi visa att Migrationsverket bryter mot sina regler? Hur kan vi visa att de håller människor fängslade i ovisshet för att hitta ett sätt att skicka dem tillbaka?
Minoo menar att Migrationsverket med berått mod gör livet så svårt för flyktingar för att de själva ska ta initiativet till att lämna Sverige. På då vis, menar hon, tänker myndigheterna att de ska slippa att få sina händer nersölads med blod.
Rättvisepartiet Socialisterna ser att oavsett vilka motiv Migrationsverket har, så får beslutet följden att människors liv och hälsa offras. Det som händer Masoud just nu är ett exempel på resultatet av många års rasistisk politik från staten. Endast om arbetare och fattiga av alla  nationaliteter enas, trots försöken ovanifrån att splittra, kan en rättvis värld uppnås.
Den statliga rasismen dödar människor, och splittrar arbetarklass av olika ursprung. Detta försvårar gemensam kamp mot den gemensamma fienden – företagens behov av billig arbetskraft och önskan att minska utgifterna för att hjälpa människor i nöd.
Emedan vi fortfarande har gränser och nationalstater, kräver Rättvisepartiet Socialisterna som ett minimum att rätten till asyl återinförs i Sverige.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: