Solidaritet med Malmö efter nazistattacken

Med anledning av misshandeln i Malmö natten till söndagen, då flera feminister hamnade på sjukhus, samlade idag Boråsare Mot Rasism till en solidaritetsmanifestation på Stora Torget.

Borås Malmö 1

En representerat för Boråsare Mot Rasism inledde manifestationen med att berätta om vad som hänt, samt uppdatera deltagarna om hur hälsotillståndet för den svårt skadade mannen är. Därefter följde tal från SSU, Ung Vänster samt Rättvisepartiet Socialisterna.

All talare återkom till vikten av enighet inför det fascistiska hotet. Referenser till 1990-talets antirasistiska rörelse gjordes och man pekade på att den rådande högerpolitiken med nedskärningar och privatiseringar är roten till den samhällsutveckling som vi ser, där rasistiska och nazistiska gruppers självförtroende exploderat framförallt på grund av Sverigedemokraternas inträde i riksdagen, men också genom den arbetarfientliga politik som förts under Alliansen.

Runt 150 deltagare hade hörsammat uppmaningen att sluta upp på Stora Torget. Mellan talen hördes talkörer mot rasism och innan man avslutade samlades alla på trappan till rådhuset för att ta foton, och sprida solidariteten med de drabbade i Malmö.

RS Borås

Borås Malmö 2

Borås Malmö 3

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: