Rasister inte välkomna på Borås högskola

Som en del av Jimmie Åkessons valturné över landet besöktes igår Borås. I vanlig ordning möttes besöket av antirasistiska protester. Initiativet till protesten tigs av S-Studenter och deltog gjorde Rättvisepartiet Socialisterna, Ung Vänster, elever från Viskastrandsgymnasiet, elever på högskolan och förbipasserande som anslöt.

Jimmie Åkesson väntades anlända till institutionen för mode- och textildesigns huvudingång kl. 10.00. En halvtimme innan började demonstranter dela ut flygblad och placera ut plakat. Budskapet var att rasister inte är välkomna på Borås högskola. Rykten gick om att Åkesson var försenad, men 10.05 blev demonstranterna varse om att han och hela sällskapet – partimedlemmar, personliga livvakter, Säpo, Borås Tidning, högskoleadministrationen samt Roland Andersson (socialdemokratiskt före detta regionråd och numera rektor) smitit in en bakväg.

Genom stora fönster kunde demonstranter och förbipasserande se hur Åkesson, under polisbeskydd åt semlor och nickade intresserat åt allt som sades av värdarna. Samtalsledare var en anställd på Borås Tidning. Plakaten sattes upp med texten inåt lokalen där Åkesson, media, skolpersonal och övriga befann sig. Syftet var att få ut budskapet till skolledning, läsare av lokaltidningen samt rasisterna själva.

Efter en dryg timme lämnade Åkesson högskolan, och demonstrationen upplöstes därmed. Fotografen från Borås Tidning, som hade hoppats på att fånga en bild på Åkesson med en tårta i ansiktet, fick vända besviken åter till redaktionen.

RS Borås

BT BT2

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: