Stort missnöje bland kommunalare

– Hur kan man säga att det är ett bra avtal? De delade turerna ska lösas genom samarbete mellan fack och arbetsgivare. Det ska inte finnas delade turer! Så kommenterar Åke Bremberg, mentalskötare i Borås det nya avtalet som idag undertecknades av Kommunal och SKL.

– Det är som för statarna i bondesamhället. Du ska jobba när arbetgivaren behöver dig, sedan kan du gå hem utan att få betalt och komma tillbaka om fyra timmar på kvällstid och jobba häcken av dig. Snacka om maximal utsugning!

– Det finns undersökningar som visar att folk tar en skattehöjning om det gagnar vård, skola och omsorg. Så vad är Kommunal rädda för? Vi har folkets stöd, stöd för att vi får vettiga arbetstider. Vi kan inte vänta längre, lönegapet bara växer.

– Faran är att ännu fler medlemmar läömnar facket. Missnöjet finns redan nu. Jag förstår och beklagar att medlemmar lämnar facket.

Förbundsledningens låga krav satte tonen och nu säljer man in de 1 700 kronorna som en vinst, trots att avtalet inte kostar ett öre mer än de 6,8 procent arbetsgivarna först erbjöd. Behovet av en facklig opposition är akut och kritik mot avtalet har redan rests från medlemmar som ser avtalet som ett platt fall för facket.

Stefan Berg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: