Seger för Asylrörelsen och Farhad

Den tid som vanns i och med blockaden av Farhad Hajizadas utvisning för en vecka sedan och det faktum att piloten vägrade flyga tack vare Farhads motstånd räckte för att Fahrad skulle få inhibition.

 

– Migrationsöverdomstolen har beslutat om inhibition av verkställandet och man skickar samtidigt tillbaka Fahrads ärende för omprövning i Migrationsdomstolen, säger Rashin Forotan Fard till Offensiv.

– Nu ska Förvaltningsprocessenheten besluta om att frige Fahrad från förvaret i Kållered och om de ger avslag kommer vi börja jobba med det.

I måndags förmiddag kontaktade Farhad Offensiv för att meddela om nyheten. Den uppmärksamhet som hans fall fått i media kan nu användas för att öka chanserna till uppehållstillstånd. Asylrörelsen har visat behovet av militant kamp mot utvisningarna och behovet av direkta aktioner. Samtidigt så blundar inte Rättvisepartiet Socialisterna för att kampen i grund och botten är politisk och måste föras på flera fronter. Varje lyckad blockad är en seger, men för att på allvar förändra Sveriges rasistiska flyktingpolitik så måste en massrörelse byggas.

För att betona arbetarklassens roll i denna rörelse så sprider Asylrörelsen Stockholm ett fackligt upprop – ”Vi vägrar medverka vid tvångsutvisningar” – där man försöker samla stöd för en enad front mot utvisningarna.

I och med inihibitionen så har en viktig delseger vunnits. Nu fortsätter kampen för uppehållstillstånd

Stefan Berg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: