Demonstration för rätten till Asyl

Cirka hundra personer slöt upp för att delta på manifestationen i Borås på stora torget mot Sveriges inhumana flyktingpolitik och för rätten till asyl för de flyktingar som hotas av utvisning.

Med bakgrund av att media uppmärksammat flera utvisningshotade flyktingar, som flyktingaktivister kämpat för i Borås, så planerade Asylrörelssen Borås att fortsätta uppmärksamma den rådande flyktingpolitiken.

Flera olika organisationer och flyktingföreningar fanns på plats för att solidarisera och visa sitt stöd för manifestationen. Många var det som talade, inte minst flera av de flyktingar som riskerar utvisning. De berättade alla om den fruktansvärda situation som de varit tvingade att fly ifrån.

Christopher Tollesson en av de aktiva flyktingaktivisterna som var dagens konferencier berättade om de olika asylärendena. Från Rättvisepartiet Socialisterna talade Amer Mohammed Ali:

– Svensk och Europeisk flyktingpolitik bryter mot de mänskliga rättigheterna av den anledningen att maktahavare vill använda flyktingar som ett slagträ mot arbetare och låginkomsttagare för att underlätta möjligheterna för en låglönemarknad. Men motståndet mot flyktingpolitiken växer i Sverige och i EU.

Sju av tio flyktingar får idag avslag på sin ansökan om uppehållstillstånd i Sverige och utvisas till förtryck, terror och misär. Flera av de utvisningshotade i Borås är från Afghanistan, där minoritetsgrupper förföljs och torteras av regimen. Ändå ser svenska staten inget problem i att utvisa hazarer, politiska motståndare och andra hotade grupper dit. Därför är det av stor vikt att man alltid kämpar tillsammans mot det system som upprätthåller denna politik.

Asylrörelsen Borås fortsätter att växa och spelar nu en väldigt viktig roll i att sätta press på Migrationsverket. Den 30e juni är det dags för nästa manifestation. Kampen för rätten till asyl fortsätter.

Robert Bielecki

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: