Stoppa utvisningen av Farhad Hajizada

Farhad Hajizada har flytt från Afghanistan efter att ha blivit förföljd och torterad på grund av att han är kristen. Kristna, liksom flera minoriteter i Afghanistan, är förföljda av regimen.

Trots att Fahrad kan uppvisa bevis på den tortyr han utsatts för – bland annat djupa är efter knivhugg och en allvarligt skadad axel – så vägrar Migrationsverket ge honom asyl.

Fahrad är nu jagad av polis för att man ska kunna utvisa honom till en högst osäker framtid i Afghanistan.

Asylrörelsen Borås kallar till en manifestation kl 18.00 onsdagen den 20 juni för att protestera, inte bara mot utvisningshotet mot Fahrad, utan mot den rasistiska flyktingpolitik som regeringen beslutar om och Migrationsverket i samarbete med polis verkställer. En politik som drabbar alla flyktingar och asylsökande som kommer till Sverige.

Rättvisepartiet Socialsiterna menar att kampen mot statens rasististiska flyktingpolitik måste föras på flera fronter. Fahrad har sammanlagt fått fem avslag. Han saknar i nuläget en advokat som kan driva hans fall vidare för att till exempel ansöka om inhibition hos Europadomstolen. Situationen för honom är inte på något sätt unik – många är de flyktingar som i det ”rättssäkra svenska asylsystemet” får sitt fall prövat med liten eller ingen insyn i vilka rättigheter de har.

Därför är manifestationen på onsdag viktig på flera sätt. Vi måste höja våra röster mot det förtryck som drabbar alla flyktingar.

Stefan Berg

FB-event

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: