Demonstrera mot nedskärningarna!

Efter måndagens möte så har Lennart Andreasson (V) fortsatt försöka bemöta Rättvisepartiet Socialisternas kritik mot nedskärningarna.

I kommentarsfältet under Borås Tidnings artikel om mötet klamrar sig Andreasson fast vid det lilla stöd som han har på Götaskolan. ”Jag talade med föräldrar och personal från Götaskolan, de har under många år krävt bättre utrymme […] Intressant vinklig att mot föräldrarna vilja kräva att nedläggningen stoppas!” försöker han ironisera. Men det är inte vad RS föreslår.

Vi tar kampen mot nedskärningar på största allvar. Götaskolan  är trångbodd, och RS skulle förankra ett förslag på åtgärd hos föräldrar och personal, i samråd med dem. Experterna finns i verksamheten och att som V vilja inleda en dialog först efter fattat beslut är ytterligare ett tecken på den förborgerligade synen på demokrati partiet har: tjänstemännen planerar, politikerna beslutar, väljarna fogar sig. Bristen på kampperspektiv är alltför uppenbar. Andreasson skriver att han ”önskar inget hellre än att vi blev av med den regering som plundrar vår gemensamma sektor” men genom att önska sig så kommer man ingenstans, utan det är genom organiserat motstånd som man bygger ett alternativ.

Andreasson menar att, som han sa på mötet, de är ”tvungna att diskutera med sina vänner i högern” för att komma överens. Det är brist på socialistisk politik som gör att man tror sig behöva allianspartierna. V ser hellre nedskärningar på skolan än förmår att presentera en genuin vänsterstrategi i samarbete med föräldrar, personal och fackförbund för att kräva mer resurser.

På måndag demonstrerar vi  mot beslutet – utanför politikerna stadsdelsnämndsmöte.

Stefan Berg

STOPPA SKOLNEDSKÄRNINGARNA I BORÅS
VAR: RAMNÅSSKOLAN
NÄR: 5 MARS KL 17.30

BT BT2

Annonser

One Response to Demonstrera mot nedskärningarna!

  1. […] STOPPA SKOLNEDSKÄRNINGARNA I BORÅS VAR: RAMNÅSSKOLAN NÄR: 5 MARS KL 17.30 […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: