Pressen blev för stor: Thomas Karlsén lämnar ND

Rättvisepartiet Socialisterna uppmärksammade tidigare hur den tidigare Sverigedemokraten Thomas Karlsén i Trollhättan anslutit sig till nazistiska Nationaldemokraterna. Han meddelade då att han skulle företräda Nationaldemokraterna i kommunfullmäktige i Trollhättan och som nämndeman. Nu meddelar han istället att han hoppar av sitt uppdrag och lämnar partiet.

Den sociala pressen blev till slut för mycket efter att Thomas Karlsén hängdes ut som nazist och de protester som han fick utstå. Att vänner och arbetskamrater rakryggat stod upp och protesterade mot honom hade antagligen en avgörande effekt för att få honom att hoppa av det nazistiska partiet. Enligt Trollhättans tidning Ttela meddelar Thomas Karlsén att:

”Jag är inte nazist, men har indirekt blivit utpekad som nazist av kommunala företrädare och media. Och jag vill heller inte företräda ett parti som utpekas för nazism. Jag har dessutom vänner och arbetskollegor, som jag inte vill belasta med illasinnade rykten och förtal, vilket lätt uppstår i småstäder som Trollhättan. Därför vill jag meddela att jag lämnar mitt mandat i fullmäktige, samt uppdraget som nämndeman”, skriver Karlsén i ett brev till kommunen.

Enligt Ttela kommer Thomas Karlsén inte att ägna sig åt politik mer. Detta visar hur viktigt det är att inte vända rasism och nazism ryggen. Protester och uppmärksammanden om vilka de rasistiska och nazistiska företrädarna är kan få dem att backa.

RS Västra Götaland

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: