Nazister trakasserar flyktingar i Mariannelund

I början av december förra året utsattes en kvinna för en brutal gruppvåldtäkt i Migrationsverkets flyktingförvar i Mariannelund.
Sedan den uppmärksammade gruppvåldtäkten har nazisterna ökat sin aktivitet i området. Flera rasistiska affischer har satts upp på Furulundsskolan och två män med utländsk bakgrund har misshandlats och flera flyktingar trakasserats. Birgitta Johansson, representant för Röda Korset, beskriver för Sveriges Radio Jönköping:

– Nu gäller det att lugna ner sig, särskilt för flyktingarnas skull. Stämningen är avvaktande och många flyktingar är rädda. Det har varit små gäng med nynazis­ter där flyktingarna bor och det kommer även folk från grannkommunerna för att bråka.

Ett möte har även hållits där bland annat polisen och Migrationsverket diskuterat om vad som bör göras åt den nuvarande situationen – ett möte som inte kommer att lösa den akuta situationen som Mariannelunds flyktingar och asylsökande befinner sig i. Migrationsverket är knappast trovärdiga representanter när det gäller att garantera flyktingar och asylsökande deras säkerhet, då Migrationsverket är en rasistisk institution som själva leker rysk roulette med människoliv.

En ökad polisnärvaro är inte heller svaret på problemen, då detta inte på allvar kan stoppa trakasserierna eller våldet från nazisterna.
Sveriges Radio rapporterade bara en kort tid efter våldtäkten om att en man från Uganda på väg till Migrationsverkets förvar  blivit förföljd av en bil och att den kört så nära att hans hand blivit uppskrapad – senare kastade även personerna i bilen bananer på den 24-årige mannen. Vid flyktingförvaret har även den högerextrema organisationen Nordisk Ungdom satt upp en banderoll.

Nazismen står bland annat för patriarkala strukturer och stödjer idén om kärnfamiljen, där kvinnans roll är att vara i hemmet och att föda barn. Det är inte ovanligt att personer med kopplingar till de nazistiska sekterna har blivit dömda för kvinnomisshandel och andra våldsrelaterade brott. Det finns ett skriande behov av en rörelse mot rasism och sexism, däribland mot dess symptom: våldtäkt.

Linnéa Wallberg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: