Ytterligare seger i asylkampen

Flyktinggruppen Misstro Oss Inte och  deras gemensamma kamp har hittills resulterat i tolv permanenta uppehållstillstånd för dess 79 medlemmar. Nu kan Offensiv rapportera om den trettonde vinsten – gruppens ordförande Mehdi Sheikh Najdi har även han fått sitt uppehållstillstånd.

– Det här är ett bevis på att hela gruppen har fått erkännande. I och med att jag getts uppehållstillstånd medger Migrationsverket att de iranska myndigheterna känner till hela gruppen.

Offensiv har tidigare rapporterat om kampanjerna Misstro Oss Inte har drivit, och som hela tiden har fått stöd av Rättvisepartiet Socialisterna. Deras protester har fått uppmärksamhet internationellt och man har nått ut med sitt budskap över i princip hela världen. Mehdi säger att detta har varit avgörande:

– Regimen känner oss nu med för- och efternamn. Flera regimmedia har skrivit om oss och Irans största tidning har också publicerat artiklar om oss. Nu har jag också fått uppehållstillstånd, men kampen slutar inte för det. Hela gruppen behöver skydd från den iranska regimen.

Stefan Berg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: