Över tusen protesterade mot nazisterna

Idag demonstrerade runt 1000 personer med ”Vi är 94 procent” mot nazisterna, som marscherade i centrala Stockholm, och deras hatideologi.

Runt 500 antirasister samlades i Kungsträdgården klockan 12.00 tidigare idag för att manifestera sitt motstånd mot rasism och nazism. Talade gjorde bland annat Foujan Rouzbeh från Asylrörelsen och Anna från Syndikalistiska Ungdomsförbundet.

När demonstrationen tågade mot Raul Wallenbergstorget slöt fler upp i demonstrationen. När demonstrationen officiellt upplösts gick över 1000 personer mot mynttorget där runt 400 nazister samlats för att sprida sin hatiska ideologi. Tack vare att antirasisterna väsnades med talkörer, vuvuzuelor och visselpipor lyckades dock inte nazisterna med detta – de stod helt isolerade.

I skrivande stunde rapporteras det om att nazisterna har hamnat i sammandrabbning med sig själva. På Aftonbladet.se:s liveuppdatering kunde man läsa följande:

”De högerextrema delade upp sig vid Riddarhuskyrkan och två grupper rök ihop av misstag. Flaskor och burkar haglar i 30 sekunder innan de inser misstaget. Förvirring uppstår. -Vi trodde ni var motståndsrörelsen (andra nazister, reds anm), säger en kille som är inblandad i tumultet.”

Längre rapport kommer inom kort.

Antirasist i Stockholm


Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: