Blockad mot massutvisning

Igår inleddes en blockad mot Sagåsens flyktingförvar utanför Göteborg. Blockaden är ytterligare en aktion mot de rättsvidriga massutvisningar som redan kostat flera människoliv.

20111123-014200.jpg

70 personer var på plats redan klockan 20.00 vid förvaret. Men hela området var polisavspärrat så det gick inte att komma in på området där tidigare blockader genomförts. Istället fick nya sätt prövas.

20111123-012911.jpg

Polisens och Migrationsverkets olika uppgifter hade skapat förvirring, några åkte mot Landvetter flygplats direkt, andra till Sagåsen.
Tidigare har apeller riktats till polisen om deras roll vilket lett till att enskillda poliser vikit undan och vägrat vara del i utvisningarna. Detta gång var det tvärt om, idag hade den rasistiska polisen på plats egna talkörer som ropades mot demonstranterna. ”Ropen skalla- utvisa alla” ropade polis på plats.

20111123-013007.jpg

När polisen lyckats ta sig förbi protesterna vid Sagåsen dirigerades demonstranter som var påväg om till flygplatsen och lyckades ta sig dit före kriminalvården och polis och håller nu grindarna in på området i blockad.
Ett 50 har redan blockerat grindarna, andra är inne vid utrikesterminalen och protesterar, fler är påväg.

20111123-014020.jpg

– Dialogpolis har varit framme och sprdit felaktig information om att hela området är skyddsområde, de fick dock backa på det efter att vi överbevisat dem. Vi pekade alltså bara på skylten, säger Stefan Berg över telefon.

När bussen kör in mot Landvetter stoppar polisen andra som kommer i bilar bakom. Blockaden som redan stod uppställd var förgäves då ytterligare en varuingång istället användes.

Sedan fortsatte protesten inne vid utrikesterminalen där passagerare informerades om vad som pågick.
Asylrörelsen och Aktion mot deportation fortsätter nu kampen mot fort Europa med siktet inställt på demonstration den 3 december i Borås.

Text: Kristofer Lundberg
Foto: Elias Theodorsson

GP

Göteborgs fria

Göteborgs fria

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: