Demonstration för ett pälsfritt Göteborg!

I Sverige föds 1 miljon minkar upp under vidriga förhållanden varje år för att sedan dödas för sin vackra päls. Det är dags att sätta ned foten och säga ifrån. Den 19 november klockan 12.45 samlas vi vid Operahuset för en demonstration mot pälsindustrin. Kom och låt din röst tala för alla de djuren som dagligen plågas ihjäl för människors girighet och fåfänga!

Pälsindustrin måste stoppas men några moraliska tillrättavisningar till farmarna räcker inte. Enligt kapitalistisk produktionsmodell går vinst före allt och någon vacker tillvaro innan minkarna mördas kommer vi inte se. Rättvisepartiet Socialisterna säger stäng minkfarmarna och det nu!

I dagsläget finns över en miljon minkar på svenska pälsfarmer i väntan på döden. Det är en smutsig men vinstgivande branch. I dagsläget omsätter en genomsnittlig minkfarmare drygt fem miljoner kronor årligen, hälften är ren vinst.

Enligt en utredning från 2003 skulle minkfarmerna ”få sju år på sig att förändra djurens förhållanden”. Nu snart nio år senare har inget hänt. Detta visar än en gång att aktiv kamp är mer effektivt än hundra statliga utredningar. Kampen mot pälsindustrin måste vara en kamp mot kapitalism och högerpolitik. Kapitalismen är ett system där allt görs till varor. Kampen mot pälsindustrin hör därför hemma i kampen mot högerregeringen. Borgarna lade ner Djurskyddsmyndigheten det första de gjorde.

Rättvisepartiet Socialisterna kämpar för ett samhälle där man utgår från behoven hos människor, djur och natur. Kapitalisterna står för ett samhälle där människors, naturens och djurens intresse pressas åt sidan till förmån för profiten.

RS Borås

Djurrättsalliansen

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: