Antirasistisk press skapar intern kritik mot LUF Borås

LUF Borås agerande att bjuda in SDU till Kristallnattenmanifestation får nu intern kritik. Samtidigt som man menar att RS gör ”ett försök till att hetsa missnöje och smutskasta både LUF Borås och LUF i sig”, ifrågasätter man agerandet.

 

Dana Pourkomeylian, ledamot i LUF Göteborg skriver i ett blogginlägg att hon ”anser att handlingen fortfarande skall ifrågasättas. Varför bjuda in SDU som vid återkommande tillfällen har påvisat rasistiska åsikter, handlingar, och inte minst ett överhängande oprofessionellt beteende? Är inte det ett slag i ansiktet mot minnet utav en natt som är en historisk markör i förintelsen?”

Detta visar vilken viktig roll antirasister har. Hade det inte varit för att RS uppmärksammade och kritiserade detta hade någon intern diskussion troligen inte blivit av.

Stora protester mot rasistiska SD likt de som varit i Göteborg, Stockholm, Malmö, Norrköping med flera orter har samma effekt, det bromsar de andra partierna att ta efter SD:s rasistiska politik. En offensiv antirasism är därför viktig.

Att antirasismen mot SD också riktar sig mot Folkpartiets krav på språktester, moderaternas förslag på ”svenskkontrakt” och Centerpartiets kampanj för ekonomiska frizoner i förorterna samt högeralliansen omänskliga flyktingpolitik kommer vara avgörande för att bygga en rörelse.

Inskränkt nationalism måste alltid bekämpas.

Rättvisepartiet Socialisterna kommer att demonstrera för att uppmärksamma nazisternas terrornatt den 9 november och för att bekämpa rasism och nazism idag.

RS Borås

LUF beredda att bjuda in nazister till 9 november

Annonser

6 Responses to Antirasistisk press skapar intern kritik mot LUF Borås

 1. Dana Pourkomeylian skriver:

  Citatet var ”…Är inte det ett slag i ansiktet mot minnet utav en natt som är en historisk markör i förintelsen? Det tycker jag att det är och vänder frågande min blick mot Borås mot rasism. Jag är mycket nyfiken på hur de tänker.”

  Ni är så fruktansvärt duktiga på att förvränga fakta, jag har INTE kritiserat LUF Borås, utan Borås mot rasism. Att SDU har påvisat stor oprofessionalism i sina dagar är en sak, men ni ligger inte långt därefter.

  Dana Pourkomeylian
  Ledamot Liberala Ungdomsförbundet Göteborg

 2. Dana: Du skriver vidare i ditt svar till Rättvisepartiet Socialisterna ”Mona talar för sig själv och för hennes klubb, inte för hela LUF” det citatet uppfattar jag som en kritik mot LUF Borås och mot dess ordförande.
  Om det inte är en kritik får du gärna utveckla det.
  Beträffande att bjuda in SDU så kom förslaget till Boråsare mot rasism från LUF och LUF var de som bjöd in dem, detta trots att det fanns de som ansåg att det var fel.

 3. […] Rättvisepartiet Socialisterna Borås blogg skrev RS aktivisten Stefan Berg att Rättvisepartiet Socialisternas uppmärksammande utav frågan […]

 4. Dana Pourkomeylian skriver:

  ”Du skriver vidare i ditt svar till Rättvisepartiet Socialisterna ”Mona talar för sig själv och för hennes klubb, inte för hela LUF” det citatet uppfattar jag som en kritik mot LUF Borås och mot dess ordförande.”
  -Var har jag Skrivit detta? Du är välkommen att länka det till mig. Gör det jag ber dig. Jag sa att Mona talar för sig själv och sin klubb i Telefonsamtalet till er när jag ringde upp i eftermiddags för att påvisa att ni, ännu en gång, ägnar er åt falsk informationsspridning. Detta när du ifrågasatte ”LUF:s agerande i frågan”. Telefonsamtalet gjordes dessutom, och allra viktigast, Efter ert blogginlägg här ovan, och är inget ni skulle kunnat bygga denna artikel på.

  Att ni inte godkänner att mitt svar på detta inlägg länkas i kommentatorsfältet säger också en hel del.

  Dana Pourkomeylian
  Ledamot Liberala Ungdomsförbundet Göteborg

 5. […] Antirasistisk press skapar intern kritik mot LUF Borås […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: