Stoppa nazisternas marsch

Efter år av nederlag i Salem, samtidigt som huvudarrangörerna för denna nazistsamling, info14 mer eller mindre kollapsat så satsar nu delar av den nazistiska rörelsen till en ny samling. Parollen den 10 december som planeras hållas mitt i centrala Stockholm är, Stoppa svenskfientligheten – Till värn för Norden.

Salemmarschen som under de 11 åren gått av stapeln under enormt polisbeskydd har samlat från 50 personer första året till uppåt 2000 deltagare. De senaste åren har nazisterna tryckts tillbaka både på grund av protester och interna stridigheter. Antirasisternas motdemonstrationer har också varierat i antal, där största problemet till att faktiskt stoppa nazisterna varit att den lokala förankringen varit bristfällig på grund av media, lokala politiker, samt polisen som alla aktivt uppmanat boende att inte gå ut och demonstrera mot nazisterna.

Det är ingen tillfällighet att nazisterna väljer en ny plats för få hetsa mot alla sina icke önskvärda. De senaste årens kraftiga minskning i de egna leden, info14 kollaps, samt den enorma polisuppbackning som såväl nazistiska som rasistiska samlingar haft, gör att om än de samlas i liten skala så vågar de sig in i de mest centrala delarna av Stockholm.

Det politiska klimatatet, med Sverigedemokraternas intåg i Riksdagen, regeringens massutvisningspolitik, högerextrema framgångar även i andra delar av Europa och Breiviks terrordåd mot den norska arbetarrörelsen är en än större anledning till att de vill ha denna samling och en än större anledning att bemöta den med massiva protester.

Arrangörerna hoppas att detta ska bli en återuppväckning av den ”nationella” rörelsen och ett återkommande event. Det är nu upp till alla vi 10 000 som demonstrerade dagen efter valet 2010 då Sverigedemokraterna tog plats i riksdagen att inta gatorna. Det är vi som på våra arbetsplatser, skolor och bostadområden, måste lyfta frågan att de som samlas med facklor den 10 december har samma ideologi som Anders Breivik som tog 69 ungdomars liv i somras. Att dessa personers idéer kommer från det allt hårdare politiska klimatet i Sverige och Europa.

Det senaste året har vi sett större antirasistiska mobiliseringar runt om i landet, mot sd och mot mindre nazistgrupper. Samtidigt ser vi en växande asylrörelse där fler och fler ansluter sig till motståndet mot regeringens omänskliga flyktingpolitik, vilket resulterat i flera framgångsrika segrar.

De som samlats i blockader och protester under somaren och hösten mot utvisningar av flyktingar under Asylrörelsens flagg, måste aktivt delta i mobiliseringen, detta är ingen avskild fråga. Det är samma polis som bryter upp våra blockader och utvisar våra vänner som den polis som ställer sig till skydd för nazisterna. Det är samma regering som tar de politiska besluten som göder dessa extrema krafter.

Den 30 november är det 20 år sedan nazisterna stoppades i Kungsträdgården. Låt oss skjuta upp firandet till 10 december och då vara tillräckligt många för att på nytt stoppa nazisterna!

RS medlem

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: