Inför 9 november: Kamp mot rasism!

Öppet brev till Borås vänster och invandrarföreningar

Följande inbjudan har bland vänstern skickats till lokalavdelningarna för Socialdemokraterna, SSU, Vänsterpartiet, Ung Vänster samt RFSL. Utöver detta har även en rad invandrarföreningar- och organisationer bjudits in till ett gemensamt möte.

Aktiv kamp mot rasism inför 9 november!

Den 9 november uppmärksammas årligen  som Kristallnatten. Människor över hela världen demonstrerar mot rasism och nazism. Detta för att uppmärksamma natten mellan den 9 och 10 november 1938 som blev början på en orgie i våld utfört av nazisternas soldater vilket inledde utrotningen av judar, romer och andra som inte passade in i nazisternas världsbild.

Först gav nazisterna sig på socialister, kommunister och fackligt aktiva. Arbetarklassens organisationer var de som kunde bjuda motstånd mot nazisterna och var därför de som först måste krossas i blod. Det är därför arbetarrörelsens uppgift att stoppa rasister och nazister innan de växer sig starka.

Idag står vi inte inför samma hot. Nazistiska organisationer är små och isolerade, de är inte något politiskt hot, men de är våldsamma och ett dödligt hot mot enskilda individer. Detta visar inte minst Breiviks massaker i Oslo. Breivik hämtade sin inspiration i Fremskrittspartiet på samma sätt som dagens nazisterna hämtar sitt självförtroende ur Sverigedemokraternas valframgångar och ur den omänskliga flyktingpolitiken.

Rättvisepartiet Socialisterna tror inte att nazisterna kommer stoppas av hycklande högerpolitiker eller kulturaktiviteter. Vi är övertygade om att nazisterna måste bekämpas. Därför uppmanar vi inför den 9 november till gemensamma protester från arbetarrörelsen mot rasism och nazism.

RS anser samtidigt att när vi uppmärksammar Kristallnatten och nazisternas förintelse bör man också uppmärksamma den svenska och europeiska flyktingpolitiken som idag sänder flyktingar till just destination förintelse. Idag möter asylsökande en situation som mycket väl kan jämföras med den situation som judarna möttes av vid de europeiska gränserna.

Rättvisepartiet Socialisterna som nu etablerat sig i Borås önskar se ett samarbete i arbetarrörelsen för uppbygget av en stark asyl- och antirasistisk rörelse. Inte bara för att uppmärksamma Kristallnatten, utan för att lägga grunden för ett arbete som stoppar Sverigedemokraternas framfart.

Rättvisepartiet Socialisterna bjuder nu in till möte för att gemensamt planera en demonstration den 9 november, och för att lägga grunden för ett fortsatt samarbete. Studierummet på Hemgården är bokat för detta möte onsdagen den 19 oktober kl 18.00.

Kamratligen

Rättvisepartiet Socialisterna Borås

BT BT2

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: