Lyckat möte i Borås

Ikväll samlades tio personer för att delta på RS Borås första öppna möte. Mötesrubriken var kamp mot rasism och högerpolitik – vad vill RS?


Stefan Berg öppnade mötet med en inledning om Rättvisepartiet Socialisternas antirasistiska arbete.

– Kampen mot rasismen är tätt sammanlänkad med kampen mot all högerpolitik. När vi deltar i protester mot nedskärningar på skolor och på vård så är det en del av det antirasistiska arbetet. All kamp mot högerns politik med resultat som ökade klassklyftor, sämre arbetsmiljö och löner är en kamp mot den splittring som kapitalisterna vill sprida bland arbetare, fattiga, pensionärer och invandrare.

På mötet ställdes det frågor om RS och hur man står i olika frågor. Diskussionen visade på RS bredd – allt från pensioner, sjukförsäkringar och vänsterns urspårning till internationella frågor som klasskampen i Grekland och studentprotesterna i Chile.

Även den lokala vänsterns svek diskuterades:

– Jag har alltid varit vänster, men i senaste valet så kunde jag inte rösta V, de har bytt sida, sa en av besökarna på mötet.

Nu är det V som står i fronten för nedskärningarna på till exempel skolorna, samtidigt som man inte tar strid mot rasisterna i SD.

Flera av mötesdeltagarna var överens om att RS potiential är stor i Borås, att partiets politik är något som många har väntat på. Redan nästa vecka är diskussioner inbokade med flera som är intresserade att gå med i partiet.

Simone Jörnhult

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: