Blockad mot utvisningen av Ahmad Aziz

Asylrörelsen vann första slaget mot utvisningen av Ahmad Aziz. Redan kl 09.30 samlades de första aktivisterna och bara minuterna efter försökte kriminalvården att förflytta mannen till flygplatsen. Asylrörelsen tvingade kriminalvårdens buss att backa och fler aktivister anslöt sig.

20110920-124032.jpg

12.40 skulle mannen ha avvisats från Landvetter, Migrationsverket försökte lura aktivisterna på plats genom att föra ut honom i ambulans som tillkallades, men ambulansen lämnade Migrationsverket tom efter att ha inspekterats och blockaden hade nu växt från 30 till 60 som blockerar tre vägar.

Nu har man fått veta att planet har ny tid 14.35 och att de är fler än Ahmad som ska utvisats. Sju Afghanska flyktingar ska utvisas och i dagsläget är de nedsövda på förvaret efter att ha gjort motstånd, stärkta av protesten utanför.

20110920-124646.jpg

Blockaden var tänkt att hållas fram till dess att Asylrörelsen, Ingen Illegal och Aktion mot deportation vet att avvisningen avbrutits och under tiden har vägspärrar byggts av stockar och grenar.

Klockan 14.50 gick polisen hårt in mot blockaden, trots att det fanns dem som förflyttat sig utanför polisens avspärrningar omhändertogs de för ”ohörsamhet mot ordningsmakten”. 16 personer omhändertogs och sattes i bussar. Flera kvinnor klagade på manliga poliser som tafsade genom att klämma på brösten och mellan benen.

Det var en ren maktdemonstration, säger en av dem i bussen.

De som inte omhändertogs fortsätter nu protesten på Landvetter flygplats med att informera passagerare om vad flygplatsen används till. 15.50 har Ahmad inte lämnat Kållered när Offensiv talar med honom och mycket tyder på att de tvingats avbryta utvisningen för idag.

Kristofer Lundberg

Media om blockaden
GP, ExpressenFriaMetroTV4, SVT

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: