Kamp mot rasism och högerpolitik – öppet möte med RS Borås

Mobiliseringen inför RS Borås första öppna möte började idag med ett besök på Almåsgymnasiet där flygblad delades ut. På eftermiddagen såldes Offensiv och delades ut flygblad på stan.

– Rättvisepartiet Socialisterna behövs verkligen i Borås, säger Simone Jörnhult som varit medlem sedan i vintras då hon lämnade Ung Vänster.

– Det finns ingen riktig vänster i Borås. Efter valet så gick V ännu längre högerut än innan. Nu har man stått i spetsen för nedskärningarna och behovet av en riktig vänster är stort. V har tagit ett steg tillbaka från den antirasistiska scenen, även om man fortfarande arrangerar Kristallnattendemonstrationen och delar ut flygblad. RFSL har också till viss del en antirasistisk profil, men det Borås behöver är en levande antirasistisk rörelse!

Det öppna mötet kommer handla om kampen mot rasismen och all högerpolitik, något som går hand i hand.Kampen för högre lön och för fackliga rättigheter på arbetsplatserna, kampen för en upprustning av offentlig sektor, för ett stopp på nedskärningarna inom vård, skola och äldreomsorg är alla grundläggande i kampen mot rasismen. Det är klassamhället som är grunden till rasismen och därför är all strid mot den borgerliga splittringspolitiken en viktig del i det antirasistiska arbetet.

Under veckan och helgen kommer skolbesöken fortsätta och dagliga aktiviteter kommer hållas, med flygbladsutdelningar, affischering och spridning av RS tidning Offensiv.

Kom till det öppna mötet den 26 september! Välkommen till Hemgården, Österlånggatan 5 (Södra Torget), ingång från Åsbogatan.

Vill du hjälpa till med mobiliseringen innan mötet? Kan du sätta upp affischer där du bor eller dela ut flygblad? Ring 0707 – 56 54 01!

RS Borås

BT

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: