Hot från nazistisk terror kvarstår

En känd nazist i Oslo har gripits med sprängämnen, polisuniform och vapen. Den gripna mannen har varit aktiv nazist under 2000-talet och har dömts för flera hot mot enskilda tidigare.

Tankarna tar en direkt till högerextremisten Breivik som genomförde terrorattacken i Oslo och massakern på Utöja för en månad sedan som tog 77 liv. Vad nazisten som nu greps i Oslo hade planerat är ännu okänt, men att hotet från den högerextrema terrorn kvarstår är tydligt.

De föds i ett politiskt klimat där det politiska etablissemanget hetsar mot flyktingar och invandrare samtidigt som de genomför nedskärningar och försämringar. I det politiska klimatet får högerextremisterna ökat självförtroende. Nu krävs masskamp för att trycka tillbaka  nazister och rasister, som de protester som direkt efter terrorattacken samlade 100 000-tals. Protesterna måste också kopplas till rasismens grogrund högerpolitik och kapitalism.

RS Göteborg

GP

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: