Upptakten markerade fortsatta framgångar för RS Väst

Rättvisepartiet Socialisterna Göteborg och Västsverige hade i torsdags upptaktsmöte. Mötet samlade 53 personer från Göteborg, Uddevalla, Mark, Alingsås och Mölnycke. 23 personer kom in i diskussionen på mötet som varade tre timmar.

20110820-234724.jpg
Mötesordförande Caroline Holmgren öppnade mötet efter en kort film om vårens och sommarens arbete.

20110820-222239.jpg
Per Olsson från RS verkställande utskott var mötets första talare på rubriken Raset i världsekonomin – hela marken gungar.

20110821-001040.jpg
Stefan Berg, ordförande för RS Göteborg kom in i diskussionen om klasskampen i Europa och vilka frågor som kan bli sprängkraftiga.

20110821-001254.jpg
Världsekonomin och eurons framtid nämndes av Joel Eriksson, som varnade för fortsatt ekonomisk nedgång och att ett eventuellt sammanbrott för euron är möjligt.

Amer Mohammed Ali som valarbetade på Irland för RS systerparti Socialist Party och United Left Allians tidigare i år poängterade hur snabbt det politiska klimatet kan ändras som ett resultat av den ekonomiska krisen.

20110821-002051.jpg
Johannes Lundberg visade i diskussionen på hur skolan och vården håller på att slås sönder av nedskärningar, något som fött en motreaktion om än i liten skala.

Den fruktansvärda bostadssituationen för unga i Göteborg och behovet att bygga bort bostadsbristen poängterades av Caroline Holmgren.

Lina Westerlund som besökte Spanien under ungdomsrörelsens stora tältprotester och torgockupationer visade på hur snabbt radikaliseringen kan ändras.

Mikael Bernardini höll en inspirerande rapport om de massiva studentprotesterna i Chile, som besvarats med brutalt våld från högerregeringen.

Efter pausen var punkten Partibygget – uppgifter för RS väst som inleddes av Kristofer Lundberg ordförande för RS Västsverige.

20110820-235641.jpg
– Rättvisepartiet Socialisterna i Västsverige växer av bara farten. 28 nya medlemmar har hittils valts in varav 23 är i Göteborg, konstaterade Kristofer.

Sedan följde rapporter från samtliga partiföreningar. Från Hammarkullen rapporterade Minela Mahmutovic att man vuxit så pass mycket att man nu delar partiföreningen i två. De som bor i Sandeslätt blir egen partiförening.

Från Hjällbo kommenterade Robert Bielecki om behovet av skolning och studiecirklar för nya medlemmar.

En av de som gått fram mest är RS Majornas där Pontus Moberger rapporterade om stora förbättringar i ekonomi och Offensivförsäljning samt prenumeranter. Även Majorna kommer innan årsskiftet att delas till två partiföreningar.

För RS Biskop talade Dervish om det arbete RS medlemmar gör inom Pantrarna-För upprustning av förorten. RS Biskops ordförande Murat Solmas är också vald som ordförande i Pantrarna.

Kortedalas partiförening har stärkts under 2011, vilket visades i Denny Jovanovic inlägg. I Kortedala kommer nu arbetet att riktas in på kampen mot nedskärningar.

RS Uddevalla och RS Mark har båda drivit kampanj mot nedskärningar på vården vilket Henrik Nygren och Erkki Kuningas nämnde. Även behovet att mobilisera till protesterna den 17 september togs upp.

Elias Theodorsson från Alingsås pekade på behovet av att sprida ett socialistiskt kampalternativ över hela västsverige för att stärka arbetet i hela regionen.

– Detta arbete vilar inte på en enskild kamrat, utan är en uppgift för hela partiet, sa Elias som ansvarar för arbetet att etablera RS i staden.

Thomas Trägårdh visade på hur RS kan bygga på skolor. På Schillerska gymnasiet har RS åtta medlemmar och kontinuerlig aktivitet varje vecka.

20110820-234841.jpg

Mötet avrundades av Per-Åke Westerlund, Rättvisepartiet Socialisternas ordförande och därefter sjöngs Internationalen.

På mötet beslutades det:
Att RS Göteborg bildar en 6 PF
Att nya PF ligger i Sandeslätt
Att partiet sätter sikte på att bilda ytterligare en ny partiförening genom att dela Majorna under hösten.
Att sprida RS till andra orter exempelvis i Alingsås och Borås.
Att partiet stärker arbetet i Mark och Uddevalla
Att inleda kaderskola för nya medlemmar
Att vara 10 PF i Väst 2012
Att värva 40 prenumeranter per vecka och att ha 600 prenumeranter i Göteborg till i december.

RS Västra Götaland

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: