Poliser anmälda för misshandel i Borås

Bara några dagar efter att Boråsbon Hoger Akram anmält en polis rasistiska kommentarer och attityd så rapporterar nu Borås Tidning om fler övergrepp.

Yilmaz Kaya som driver Borås kebab blev våldsamt nedbrottad och pepparsprejad av tre poliser efter att han först blivit hånad. ”Din lille krympling, vad håller du på med” viskade en av poliserna innan de gick till attack.

Yilmaz har nu anmält händelsen, men statistiken talar emot att han får upprättelse. Förra året anmäldes cirka 7 000 brottsmisstankar mot poliser i Sverige till riksenheten för polismål. Det är poliser som själva utreder andra poliser och 96 procent av fallen leder aldrig till förundersökning eller åtal. BT skriver att de senaste tre åren har anmälningarna mot poliser ökat och riksenheten för polismål tror på en fortsatt ökning.

Att överlämna rättssäkerheten till polisen fungerar lika lite som att överlåta kampen mot rasism eller nedskärningar till rasister och nedskärningspolitiker. Polisens våld mot invandrare och flyktingar – ofta sanktionerat av staten i form av polisens roll vid tvångsutvisningar eller i sökandet efter papperslösa – kan bara stoppas med en bred kamp mot den politik som leder till klassklyftor, arbetslöshet och utsatthet.

Över hela Europa avslöjas polisens roll när arbetare och ungdomar går ut i massiva protester mot nedskärningar och attacker på fattiga, unga, pensionärer och arbetare. Polisen har satts in och med våldsam styrka försökt trycka undan protesterna men på många håll misslyckats.

När klasskampen tilltar i styrka även i Sverige under den kommande krisens effekter kommer även här polisen att visa sitt rätta ansikte som statens vakthundar och mtsättningarna öka när de används för att tygla allt större protester.

Stefan Berg

BT

Annonser

2 Responses to Poliser anmälda för misshandel i Borås

  1. jalle skriver:

    det e någ bara ett till bevis på att borås polisen e så fega att de bara går på ensamma invalida utlänningar när de vill visa sin makt

  2. jens skriver:

    Nej det är hela sveriges poliskår som tror att de tillhör ett swat team med combat pants och allt annat… sveriges polis har förvandlats till en paramilitär styrka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: