RS på Sommartorsdagen

Idag har medlemmar ur Rättvisepartiet Socialisterna haft ett tält i stadssparken i Borås. RS startar härmed sin antirasistiska kamp i Borås. Under dagen har två diskussioner förts med boråsare som vill gå med i RS.

Rättvisepartiet Socialisterna har en lång tradition av antirasistiskt arbete – ända sedan 90-talet har vi, inte bara i Västsverige, stått i spetsen för den antirasistiska kampen. Innan valet 2010 var det vi som var huvudorganisatörerna bakom protesten på Kungsportsplatsen i Göteborg som med hjälp av att samla över 1 000 antirasister stoppade Sverigedemokraternas torgmöte, och slog undan fötterna för resten av deras valturné i Västsverige med inställt möte i Uddevalla och fler protester ibland annat Trollhättan.

Men kampen mot rasism är framförallt klasskamp och kamp mot högerpolitik i alla dess former – nedskärningar på vården, skolan och den offentliga sektorn, attacker på arbetares rättigheter i form av till exempel försvagade fackliga rättigheter och försämrad a-kassa, attacker mot ungdomar i form av sjunkande studiemedel, stängda ungdomsgårdar. Även pensionärers kamp mot sänkta
pensioner, för rätten till läkemedel och en fungerande vård är klasskamp.

Efter terrordåden i Oslo är det skriande tydligt att en aktiv kamp är nödvändig. Gärningsmannen hade varit långvarig medlem i det rasistiska Fremskrittspartiet (SD:s systerparti i Norge) och hade kontakter med English Defence League som är en antiislamistisk våldsorganisation. I Sverige har den här typen av dåd än så länge kunnat undvikas, och en tillströmning till de nazistiska organisationerna stoppats, tack vare de spontana protester mot SD som uppstod efter valet, här i Borås organiserade av en RS-medlem.

Men kampen måste föras vidare. Gå med i Rättvisepartiet Socialisterna och bli en del av kampen mot högerpolitiken! Stöd kampanjen för att stoppa skolnedskärningarna här i Borås! Gå med i den enda antirasistiska kraften – bli medlem i dag!

RS Borås

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: