Onoff i konkurs: 900 kan varslas

Hemelektronikjätten Onoff blir det första offret i priskriget skrev Svd den 11 juli efter att Onoff lämnat in sin konkursansökan. Sammanlagt drabbas 67 butiker i Sverige och Finland. Butikerna i Baltikum ligger i ett annat bolag och drabbas inte av konkursen.

– Det är väldigt tråkigt för alla som jobbar på Onoff, men även för leverantörer och kunder, säger Sten Schröder, styrelseordförande och delägare, till Borås Tidning.

Detta är ord som knappast skänker någon tröst till de 900 som nu riskerar att kastas ut i arbetslöshet. För att förhindra att anställda drabbas av den extrema priskonkurrensen och storbolagens priskrig med varandra så krävs det ett aktivt och kämpande fackförbund.

Till Handelsnytt säger Robert Nilsson, som jobbar i Östersund och sitter i klubbstyrelsen, att han är lite förvånad över konkursen, lite besviken, att det är lite blandade känslor.

– Jag vet att det varit tungsamt med lönsamheten, men hade ingen aning om konkurs. Här i butiken har vi ett par som jobbar, som är tillsammans. Lite av en Saab-variant.

Branschens anställda har stora problem med bland annat osäkra anställningar och låga ingångslöner. Nu har facket möjlighet att ställa krav på ägarna att betala. Onoff hade så sent som 2007 god tillväxt.

Stefan Berg

BT

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: