Stort medlemsras för rasistiska SD

Sverigedemokraterna har tappat tusentals medlemmar i år enligt tidningen Expressen.

SD möter protester vart de än dyker upp - en möjlig anledning till partiets sammanbrott i år
SD möter protester vart de än dyker upp – en möjlig anledning till partiets sammanbrott i år. Enligt SD:s interna uppgifter som kvällstidningen Expressen har kommit över, har partiet tappat 2000 medlemmar på ett år. Det betyder att fler än var tredje medlem valt att lämna det rasistiska partiet.

Partiledningen uppger flera ursäkter och undanflykter för detta. ”Många av avhoppen har enligt SD-källor inte främst politiska orsaker utan beror på de före detta medlemmarnas egen glömska, lathet, ointresse av organisationsarbete, sjukdom eller att man fått ett nytt jobb”. Dessutom uppger tidningen att personliga maktstrider inom partiet kan ha lett till medlemsflykten.

Redan dagen efter valet gick 10 000-tals människor ut på gatorna för att protestera mot SD:s rasism och var rasisterna än samlas idag möts de av demonstrationer. De få gånger SD visat sig i till exempel Göteborg har protesterna blivit massiva. I valrörelsen 2010 var det i Göteborg som startskottet för de stora protesterna mot SD drogs igång. När SDU hade tänkte sig en styrkevisning i Göteborg var de endast en knapp busslast, detta trots att de mobiliserat från hela landet. RS ser inte att faran med SD är över för att de numerärt går tillbaka, med det visar att protester lönar sig.

Rasismen kommer inte att självdö av extremhögerns interna problem och strider då den gror ur klassmotsättningar, misär och sociala orättvisor. Utan gemensam kamp mot kapitalismen och dess sjukliga symtom finns det alltid en risk för att rasismen växer igen.

Rättvisepartiet Socialisterna

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: