Tranemos politiker attackerar skolorna

Den borgerliga majoriteten har presenterat sin nedskärningsbudget och i den står skolan som ett av målen för attackerna. Det är på grund av ett uteblivet överskott i ekonomin som undervisning och arbetsmiljö på skolorna får stryka på foten.

Kommunens tjänstemän har fått i uppdrag att försöka trolla fram de nio miljoner som man bedömer behövs, och detta föreslår man ska göras genom bland annat höjda skatter och färre platser på Resurscentrum. Med andra ord vill man att arbetare och redan utsatta ska betala priset.

Samtidigt drar man igång utredningar värda miljoner, för att granska skolorna i kommunen, detta trots att två kostsamma utredningar redan gjorts. Crister Persson (C), säger till Borås Tidning att han är orolig för gymnasieskolornas framtid i Tranemo, med anledning av att eleverna flyr till andra kommuner.

Bästa sättet att få elever att stanna kvar i kommunen är att erbjuda bra skola, mindre klasser, högre lärartäthet, elevvårdande personal. Detta skulle dessutom öka studieresultatet.

Rättvisepartiet Socialisterna säger att det inte är arbetare och fattiga som ska betala. Lokala politiker som bekänner sig till denna budgetfundamentalism kommer inte utan påtryckningar att kräva mer resurser till skola och offentlig sektor från staten vilket är vad som krävs för att täcka behoven.

Föräldrar, lärare och elever i Borås och Göteborg har visat att det är genom organisering och protester som man når resultat. Det finns pengar, Sverige har aldrig varit rikare men resurserna är orättvist fördelade.  RS säger nej till att kommuner och landsting ska göra vinst genom att genomföra nedskärningar på offentlig sektor.

Stefan Berg

BT

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: