Förbered för föräldrauppror

Det tog som Offensiv tidigare skrivit endast fyra dagar mellan det att politikerna informerat föräldrarna och till dess att beslut om att Norrbyskolan läggs ner tas.  Beslutet kom från stadsdelsnämnd Väster som leds av vänsterpartisten Lennart Andreasson.

Beslut togs också som innebär att Villagatans fritids i Rydboholm och Skiftesgatans fritids på Dammsvedjan läggs ned. Dessa drastiska besult är varken genomtänkta eller förankrade. Föräldrar har redan hunnit hålla proteser och demonstrationer. Nu borde föräldrar i Borås göra gemensam sak, gå samman och protestera mot samtliga nedskärningar och skolnedläggelser.

Vänsterpartiets Lennart Andersson som är ordförande i SDN Väster menar att enda alternativen som finns är nedläggning eller att säga upp lärare.

– Detta är bara nonsens, tillbakavisar Rättvisepartiet Socialisterna, det handlar om politisk vilja. Men Vänsterpartiets högersväng har satt dem i en situation där de inte ser andra alternativ än vad de borgerliga partierna gör. Resultatet blir då svikna löften och nedskärningar.

Med skolnedläggningen kommer de omkring hundra barnen på Norrbyskolan att delas upp pål Hestra Midgårdsskolan, Särlaskolan och Byttorpsskolan. Denna förändring sker med start redan till hösten. Att riva upp barnens trycka tillvaro kommer knappast att gynna deras skolgång.

Provocerande är också att den gamla och vackra gamla läroverket Norrbyskolan ska byggas om till kontorslokaler. Så Lennart Anderssons tal om att det inte handlade om ekonomiska skäl till nedläggning rimmar nu falskt då man pekar på hur de genom detta kan spara pengar genom att säga upp lokaler.

Situationen för barnen i Borås är rena cirkusen. Politikerna bollar runt dem. Barnen på Villagatans fritids i Rydboholm flyttas till Viskafors, och från Skiftesgatan på Dammsvedjan flyttas en del barn till Kristineberg.

Beslutet fattades trots att de tjänstemän som presenterade förslaget medgav att de inte hunnit ta fram fullständiga konsekvensbeskrivningar för beslutet.

Politikernas möte inleddes med en frågestund, där föräldrar fick tillfälle att framföra åsikter. Föräldrarna på Norrby vill ha kvar skolan, var det tydliga budskapet. Kring frågan om fritids i Rydboholm hettade det till. Närmare 20 Rydboholmsbor var på plats för att visa sitt missnöje.

Föräldrarna varnade för att om fritids läggs ner riskerar det en situation där fler föräldrar sätter sina barn i friskolor. Det är dags för en föräldrarevolt i Borås mot arroganta politiker och deras kortsiktiga lösningar. För en verklig upprustning av skolan och välfärden.

Kristofer Lundberg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: