Skolstrejk för Sjömarkenskolan

Skolstrejk mot nedskärningar planeras i Borås. Det är föräldrarna i Sjömarken som tröttnat på nedskärningar och tar ut sina barn i skolstrejk. Föräldrar har lagt upp en strategi i tre steg. Maila protestbrev till politiker i stadsdelsnämnden och kommunstyrelsen. Sedan ett protestmöte på torsdag och sedan skolstrejk på fredag. Rättvisepartiet Socialisterna ger sitt fulla stöd till föräldrarnas krav och kamp.

Skolstrejken organiseras med en sjukskrivningsaktion av alla barnen och föräldrarna samlas utanför stadshuset i en demonstration.

Föräldrarna på Sjömarkenskolan har tröttnat på att politiker inte lyssnar till deras krav på ökad lärartäthet, bättre lokaler och större idrottshall för att kunna förbättra skolidrotten.

Stadsdelsnämnden Västers ordförande Lennart Andreasson från Vänsterpartiet har tidigare försvarat nedläggningen av Norrbyskolan i Väster med argumenten att det skulle öka lärartätheten på andra skolor och öka integration. Men för politikerna finns inte någon sista nedskärning. Nu måste föräldrar i Borås gå samman för att försvara alla skolor och ta strid mot nedskärningarna.

Men med argument om den dåliga ekonomin i stadsdelsnämnd Väster kommer nu den redan låga lärartätheten i skolan sjunka ytterligare enligt ett nytt förslag. Föräldrarnas frustration skapar nu en kampglöd och envishet att kämpa. De är upprörda över politikernas nonchalans beträffande deras barns framtid. På ett föräldramöte i veckan beslutades det om kamp för en bättre skola.

Kristofer Lundberg

SR BT

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: