Demonstration för Norrbyskolan

Ilskan var så omfattande efter mötet i torsdags att den gick att ta på. Föräldrarna vid Norrbyskolan tillbakavisar politikernas förslag på att lägga ned skolan och är beredda att kämpa för den.

– Vi vill ha kvar skolan. Närheten och tryggheten är viktig, säger Karin Swedan, som tog initiativet till demonstrationen.

Det finns mycket man kan ifrågasätta med dessa långtgående planer på att lägga ned skolan. Framförallt ur en demokratisk synvinkel där tjänstemän och nämndepolitiker bakom ryggen på föräldrar, barn och lärare gjort upp i hemlighet.

Detta födde spontana demonstrationer i Borås under lördagen då föräldrar och elever med plakat och talkörer intog gatorna.

I Borås tidning intervjuas föräldrar som är tydliga i vad man vill.

– Jag vill att skolan ska vara kvar, men jag vill också visa att jag verkligen är emot att politikerna använder integration som en ursäkt för att lägga ner just Norrbyskolan, Ahmed Hassan, som tidigare jobbat på skolan

– Man tänker på den stora leden som barnen måste passera för att ta sig till Särlaskolan, och är rädd för att det ska inträffa många olyckor.

– Det kommer att kosta mer att lägga ner skolan än att ha den kvar, och allt handlar ju om pengar, säger Inger Papalexi.

Rättvisepartiet Socialisterna är av samma åsikt och stödjer föräldrarnas kamp för sina barns skola. Att politikerna in i de sista hållit planerna på nedläggning hemliga beror på att de visste att det skulle vålla protester.

Att Vänsterpartiet gick till val på välfärd, skola och omsorg men nu är med och driver igenom denna nedläggning måste leda till protester internt. Stadsdelsnämnden Västers ordförande Lennart Andreasson från Vänsterpartiet har dessutom gjort bort sig totalt med sitt utspel om att nedläggningen är för att främja integration.

För genuina välfärdsförsvarare inom Vänsterpartiet och Ung Vänster i Borås:

Gå med i Rättvisepartiet Socialisterna, ta strid mot nedskärningarna på skolan och omsorg!

Kristofer Lundberg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: